KAROLINE FRIDOLF - RÅDMANNEN MED CIVILKURAGE OCH ETT ALLDELES NORMALT RÄTTSMEDVETANDE?

SLUTGILTIGT BESLUT I FÖRHANDLING den 2 sept 2016 ANGÅENDE UPPHÄVANDET AV ETT FELAKTIGT BESLUT OM FÖRNYAT KONTAKTFÖRBUD FÖR CARINA SÄLLBERGS DEL

Nuvarande advokat Maria Fager Hohenthal har, efter Carina Sällbergs anmodan, lämnat bevis, i form av domare Karoline Fridolfs SLUTGILTIGA BESLUT  i Ärende 4541-16, att helt annullera det tolv månader långa kontaktförbud som utfärdats av åklagaren Per Axel Rosén Beck, som oaktat det faktum att han underlåtit att säkerställa de uppgifters hållbarhet som är inlämnade av målsäganden NN, hänvisade till desamma och till mål 4019-16 till grund för sitt beslut.

Helt och hållet enligt det föga vetenskapligt grundade  konceptet av självbekräftande cirkelresonemang mao. 

 

Kontaktförbudens fleråriga historia

Den 5 mars 2014 utfärdades, med hänvisning till pågående utredning, ett första kontaktförbud gentemot Carina Sällberg utan att heller då polis eller åklagare ens hade påbörjat ngn förundersökning. Trots att Carina Sällberg nekar till brott tas beslut om Kontaktföbud nr 1 samma dag som hon förhörs, den 5 mars 2013.

Först i dec 2014 kom det till rättens kännedom att de personer som Carina Sällberg stod åtalad för att ha kontaktat, för att genom dem förfölja målsäganden, förnekade detta. Inte minst hennes egen kusins man, som NN falskeligen hävdat skulle utgöra en kollega till honom på Säkra Kapitalförvaltning AB, trots att han i själva verket är anställd som chef på IKEA. Han och några andra av dessa påstådda vittnen till hennes "förföljelse" förhördes först i slutet på mars - april, 2013 fter att beslut tagits i slutet av mars 2, varvid det redan då uppdagades att NN hade gjort sig skyldig till ett flertal falska tillvitelser av detta slag och att beslutet om Kontaktförbud nr 1 hade grundats på ren och skär lögn.
 

Denna lagvidriga hantering kom att föranleda ett stort psykosocialt och ekonomiskt avbräck för Carina Sällberg i form av sjukskrivning och att tvingas anlita ännu en advokat, för att rentvå sig från falska anklagelser tagna helt ur luften.

Redan tidigt under året strax efter att domen om misshandel hade fallit…
(citat Karoline Fridolf här nedan i SLUTGILTIGT BESLUT) ”...gjorde NN en anmälan om förtal, som dock lades ner av åklagaren varvid NN begärde överprövning av nedläggningsbeslutet. NN ansökte då även om kontaktförbud, samt begärde att åklagaren skulle pröva om Carinas agerande utgjorde ofredande. Beslut togs då om att avvakta med NN:s ansökan om kontaktförbud samt med prövningen om meddelandena kan utgöra annat brott till dess att överprövningen var klar. I början av juni meddelades beslut i överprövningsärendet om att inte inleda förundersökning av förtal.

Den 14 juni i år ( 2016) fick polisen i uppdrag (av vem?) att upprätta en anmälan om olaga förföljelse, bestående i upprepade ofredanden under tiden januari till maj månad samma år. Därefter gavs direktiv om att Carina Sällberg skulle delges brottsmisstanke samt höras om denna och mot ansökan om kontaktförbud. Direktivet genomfördes den 5 augusti och efter förhöret delgavs hon nu aktuellt kontaktförbud. Materialet som ligger till grund för brottsmisstanken består i sammanlagt 55 meddelanden till de personer eller det företag som redan nämnts. Materialet har lämnats in i pappersform av NN. Eftersom förundersökningen inte pågått så länge, har det ännu inte säkerställts att materialet är rättvisande." 

(Helt otroligt alltihop, så mycket märkliga förehavanden!)

Detta beslut kom dock lyckligtvis att upphävas retroaktivt den 5 september 2016 av domaren Karoline Fridolf. (Se dokument här nedan!) 

(Man undrar i sitt stilla sinne vad denna domare som för ovanlighetens skull på detta gudsförgätna ställe, verkar vara utrustad med ett alldeles normalt rättsmedvetande, tänkte och tyckte inför de märkliga förvecklingar som hon satts att utreda och förhålla sig till på ett snyggt sätt utan att riskera att framställa ansvarig åklagare och förhörspolis i en alltför obarmhärtigt avslöjande dager.)

Skärmavbild 2018-07-23 kl. 12.02.18

Poliskommissarie Matz Härle, frimurare och ordförande i den ideella polisorganisationen IPA med mottot "Tjäna genom vänskap", var den som lade upp båda de utredningar, som direkt efter förhör resulterade i dessa kontaktförbud och därutöver också gjorde sig skyldig till brott mot både oskuldspresumptionen och sekretesslagar, när han vid det första beslutet tog kontakt med kriminalreportern Robert Dujmovic, för att vidareförmedla innehållet i den pågående utredningen, varpå nyheten strax lades ut i Helsingborgs Dagblad, med stort foto på Carina Sällberg i egen hög person och dito ett på en person som i halvmörkret sitter och knappar på sin dator. 

En sjusärdeles ödesdiger miss i Matz Härles bana som poliskommissarie och förhörsledare och som kontrades med en bortförklaring så genomskinlig att den fortsättningsvis kom att bli hemligstämplad i arkiv nr 3 på Helsingborgs tingsrätt - för all framtid kan tänkas?

Förhandlingen om det retroaktiva upphävandet av kontaktförbud nr 2, när Carina Sällberg tvingades begära tingsrättens prövning av åklagarens beslut från den 5 augusti 2016, blev ett separat mål som rubriceras som SLUTGILTIGT BESLUT i Ärende 4541-16. Och eftersom man enligt lagen inte har rätt till målsägandebiträde när man begär domstols prövning av kontaktförbud, tvingades Carina Sällberg själv punga ut med ytterligare flera tusen för en advokat plus förlorade arbetsinkomst, för att bli friad från brottsmisstankar på oskälig grund.  

Syftet med dessa båda kontaktförbud kan med fullt fog antas ha varit av utomrättslig karaktär, förslagsvis inte minst i form av att svärta ner Carina Sällbergs rykte i egenskap av aktad politiker i stadens kommunfullmäktige,och repressalier gentemot hennes agerande i fråga om adoptionsskandalen, såväl som till att kunna hänvisa bakåt till detsamma i det mål B 4019-16 som ännu ej avslutats, erbjuda reportrarna på Helsingborgs Dagblad ved på brasan till publicering av ytterligare smutskastande artiklar, dränera henne på tid och pengar, och få in även detta i belastningsregistret.

Uppgift om kontaktförbud ligger nämligen kvar i tio år i belastningsregistret och lägger därmed stora hinder i vägen för all form av lyckosam karriär i det politiska livet såväl som i yrkeslivet.

År 2016 ansöktes om 12 000 kontaktförbud, varav 9000 fick avslag av åklagare, eftersom det krävs mycket bevisning, med avseende på dess integritetsingripande karaktär.

Således, eftersom kontaktförbud betraktas som ett så integritetskränkande tvångsmedel, ska det enligt lag utfärdas restriktivt och endast när det föreligger stor risk för den hotade individen att komma till skada. Och eftersom NN vid det laget hade flytt till franska Rivieran och det hade utgjort en enkel match att kontrollera att hans inlämnade  ”bevismaterial” utgjordes av manipulerade dokument och att någon risk för hans frid, liv, hälsa således inte förelåg, skulle inte detta andra kontaktförbud ha utfärdats öht, lika litet som det första.

Trots det har bådadera kontaktförbuden utfärdats enbart med hänvisning till pågående utredning, på grundval av det bevismaterial i form av klipp- och klistra Word-dokument inlämnade till polisen i USB-stickor, detta som i de rättsliga dokumenten kallas för "papper" och vars autenticitet ännu ingen bekymrat sig om att säkerställa med en adekvat forensisk prövning.

Eftersom det står uttryckligen i   SLUTGILTIGT BESLUT att Carina Sällberg lämnat uppgifter till stöd för sina invändningar, samt att åklagaren "inte hunnit kontrollera riktigheten i meddelandena”, hänvisade Carina Sällberg genom sin advokat Maria Fager Hohenthal i rättegångsförhandlingarna i maj 2018 i mål B 4019-16 till detta upphävande av domare Karoline Fridolf, som motbevis gentemot de förnyade ansträngningarna att fälla henne på samma ostyrkta grunder som de tidigare.

Carina Slutg. beslut 1c
Carina Slutg. beslut 3 1
Carina Slutg. beslut 4
Carina-Slutg.-beslut-5c
Carina Slutg. beslut 6