VÅRDNADSMÅLET VID VARBERGS TINGSRÄTT

Ingen skugga faller över lagman Mats Sjösten

Det är minst sagt märkligt att det i reportagen om detta skandalöst lagvidriga vårdnadsmål vid Varbergs tingsrätt aldrig ska nämnas något om  de flertaliga lagbrott som lagman Mats Sjösten gör sig skyldig till i sin handläggning av fallet och fyrabarnsmamman och vardagsjuristen Maria Karlsson enkelt kunnat identifiera.

Juristen Titti Hansson, som intervjuas i detta reportage i EKO-nyheterna på SR P1, finner inger att anmärka på i sitt svar på det mail jag skickar henne, med en vädjan om tips på vart mamman kan vända sig för få hjälp med att undslippa hans fortsatta ödesdigra inblandning i fallet, med följande:

Ingen kritik har riktats mot domaren eller domstolen i detta ärende. Uppmärksamheten har istället riktats mot socialtjänstens utredning. Domstolen bestämmer aldrig den enskilde och kan heller inte påverka. Det skulle strida mot en rättsstats principer.

Vänliga hälsningar
Titti

......................
Titti Mattsson
Professor of Public Law
Faculty of Law Lund University
+46-46-2221024
+46-703-277463
Titti.Mattsson@jur.lu.se

Dessutom; Vad är det hon säger? Vad betyder det att "domstolen aldrig bestämmer den enskilde" och inte "kan påverka"? Visst fasen kan en domstol bestämma och påverka hur mycket den vill.

Det är väl just det som våra undersökningar kunnat visa och att dess ansvariga representanter gör hela tiden. De följer inte ens lagen och sätter sig över både barnsakkunnig expertis, såväl som annan sådan som tex inte minst den om hur våld i nära relationer och människor med grava personlighetsstörningar eller sk "relationspsykopater" fungerar och iakttar inte ens de mest basala grunderna för ett korrekt utredningsförfarande.

Därvidlag råder knappast någon skillnad i avsaknad av grundläggande kompetens i handhavandet av mellanmänskligt humanvetenskapliga och utredningsmässiga problemställningar, om det så gäller socialtjänstemän, rådmän och övriga jurister som åklagare och advokater och medlare vid våra tingsrätter.

Den juridiska diskursen tycks mest utgöras av ett fikonspråk, begripligt enbart för de redan invigda och mer avsett att fylla funktionen att ligga som ett osynlighetsraster över verkligheten än att avtäcka den.

Socialtjänsten mörkade uppgifter om mamma

Ekot kan i dag avslöja fler felaktigheter i socialtjänstens hantering av det uppmärksammade vårdnadsärendet i Varberg. Vår fortsatta granskning av sekretessbelagda handlingar visar nu att kommunen i avgörande skrivelser mörkat viktiga detaljer om mammans umgänge med barnet.

Mamman, som vi kallar "Maria", berättar att hennes försök att påpeka felen varit förgäves.

– Jag blir arg, förtvivlad. Man är rättslös. Det är som att stångas mot en betongvägg, säger "Maria".

Barnets pappa fick tillsvidare ensam vårdnad om sin treåriga son i juli förra året. I socialtjänstens utredning som låg till grund för beslutet stod det att han då skulle få möjlighet att bevisa att han var oskyldig till det våld mot barnet och mamman han hade blivit anklagad för. Ärendet har sedan dess engagerat många.

Efter detta har pappan dömts för misshandel mot "Maria", en dom som överklagats. Anklagelserna om våld mot barnet har inte lett till åtal.

På onsdagen kunde Ekot avslöja hur socialtjänstens utredare erkänt att hon skrivit fel i utredningen angående mammans påstådda kvarhållande av barnet. Nu har vi gått igenom ett stort antal sekretessbelagda uppgifter i fallet, och det visar sig att socialtjänsten begått fler allvarliga fel.

Utredarna har utelämnat viktiga och avgörande uppgifter om "Marias" föräldraförmåga i den utredning som skickades till tingsrätten efter hennes vistelse med sonen på samma HVB-hem som pappan hade vistats på.

Exempelvis lyfter socialtjänsten på ett positivt sätt fram att pappan, inför barnets umgänge med "Maria", förberett en väska åt sonen med bland annat mediciner, kläder och mellanmål.

Detta har även "Maria" gjort inför barnets umgänge med pappan, något som framgår av HVB-hemmets journalanteckningar som Ekot gått igenom. Men det skriver socialtjänsten inte i sin sammanfattning av vistelsen på hemmet.

Ett annat exempel: enligt socialtjänsten frågar sällan "Maria" sin son hur han haft det efter umgänge med pappan, något som domstolar brukar se allvarligt på då det visar att ena förälder inte underlättar och uppmuntrar umgänge med den andra föräldern.

Men i HVB-hemmets daganteckningar finns utförliga beskrivningar som visar på det totalt motsatta.

Ur journalen:

"Hon frågar XX (sonen, red.anm.) vad han har ätit hos farmor och farfar, hon frågar om han sovit bra och om han tittat i farfars kikare".

En annan anteckning i journalerna:

"Mamma sitter på en pall och samtalar, här frågar också mamma hur XX haft det hos pappa och var de befunnit sig."

Men i socialtjänstens avgörande skrivelse, som ligger till grund för tingsrättens bedömning av vem som ska ha vårdnad om barnet, står det i stället detta korta påstående:

"Hon frågar sällan XX hur han har haft det i anslutning till att han kommer tillbaks till henne."

Vidare skriver socialtjänsten att sonen trotsar mamma, men inte att han även trotsar sin pappa, vilket framkommer om man läser hemmets utförliga text om vistelsen där.

Titti Mattsson är professor i offentlig rätt vid Lunds universitet. Hon menar att de här uppgifterna gör det svårare för tingsrätten att fatta ett korrekt beslut som till slut ska gynna barnet.

– Här har det inte blivit bra från början. Det försvårar ju för tingsrätten att kunna fatta ett beslut som är till barnets bästa, säger Titti Mattsson.

Socialtjänsten hänvisar till sekretess och vill inte svara på frågor om det här. Socialnämndens ordförande, moderaten Erland Linjer, vill inte heller gå in i ärendets detaljer.

– Jag har inte sett det här. Jag har inte tillgång till det här vårdhemmets anteckningar.

Jag kan visa dig, jag har dem här.

– Nej, det behövs inte. Det är ändå domstolen till slut som ska ta del av det här, säger Erland Linjer.

"Maria" säger att hon inte är en perfekt förälder. Hon har sina brister. Men att förvanska sanningen på det här sättet känns rättsosäkert.

– Det känns som att ju mer fel de gjort desto mer vägrar de rätta till det. Man bara håller varandra om ryggen och ber till gudarna att det försvinner, säger "Maria".

Pappans ombud, Robert Mjösén, skriver i en kommentar till Ekots rapportering att de fel och detaljer som Ekot tagit upp i granskningen saknar betydelse för tingsrättens ställningstagande i målet, som bygger på en omfattande utredning i ärendet.

Åklagare la ner utredning om barnmisshandel – utan att höra vittnen 

Artikel av Gustav Tronarp i AB den 13 febrari 2019

Motiveringen: ”Det pågår en infekterad vårdnadstvist”

 

Den långdragna vårdnadstvisten i Varberg, som Aftonbladet tidigare rapporterat om,har lett fram till att den misshandelsmisstänkta mannen fått ensam vårdnad om sin treåriga son. Mamman har inte träffat sitt barn på flera månader.

Maria Hallenius Henrysson, talesperson för Lex Lotta-gruppen.
FOTO: PRESSBILD

I somras placerade socialtjänsten pappan och sonen på ett boende. Detta för att han skulle få möjlighet att bevisa sin oskuld till det han anklagas för.

En av dem som följt fallet är Berit Nilsson, som i många år har arbetat som chef inom socialförvaltningen i olika kommuner.

– Det här ärendet är det värsta jag har sett under hela min karriär. Jag kan inte se det som någonting annat än en rättsskandal, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Motivet: Pågår en vårdnadstvist

Under de senaste åren har mamman vid en mängd tillfällen anklagat sin ex-partner för misshandel av henne och sonen. I samtliga fall utom två har utredningarna lagts ner.

Det gäller även ett ärende under boendeplaceringen i somras. Då hörde personalen sonen berätta för mamman att pappan slog honom. Efter att pojken varit ensam med pappan några dagar upptäcktes dessutom flera blåmärken på hans kropp.

FAKTA

Detta har hänt

Sedan flera år tillbaka har kvinnan anklagat sin tidigare partner för att ha misshandlat henne och deras gemensamma son, som nu är tre år gammal.

Kvinnan har gjort en rad polisanmälningar. Alla utom två har dock lagts ner. Ett fall, där mannen ska ha gett henne en örfil, har gått till åtal.

Mannen nekar till brott, och menar att kvinnans anklagelser är grundlösa. Han beskyller henne också för att ha utsatt honom för psykisk misshandel, och för att ha hållit barnet ifrån honom. Genom åren har ett flertal orosanmälningar gjorts, från båda sidor i konflikten.

I juni fattade Varbergs tingsrätt beslut om att mannen ska få interimistisk ensam vårdnad om sonen. På socialtjänstens inrådan placerades de två på ett hem, för att han skulle få möjlighet att ”bevisa sin oskuld” till det han anklagats för.

Under sensommaren vistades mamman på hemmet tillsammans med sonen. Detta för att utredarna skulle kunna se hur hon fungerar som förälder.

När socialtjänsten sammanfattade tiden på boendet var de mycket positiva till pappans beteende. Han beskrevs som tydlig, rak och empatisk. Mammans insats var dock utredarna mycket kritiska till.

Inför tingsrättens avgörande har socialtjänsten lämnat en mycket ovanlig rekommendation. De skriver att pappan bör få ensam vårdnad, och att mamman kan få viss rätt att träffa sitt barn om hon ”får hjälp och utvecklar sitt sätt att möta sonen”. Om det inte sker bör umgänget avslutas inom ett år, menar socialtjänsten.

Tingsrätten väntas fatta beslut i ärendet i december.

Pappa fick ensam vårdnad om treåring – trots larm om misshandel

Artikel av Gustaf Tronarp i Aftonbladet 18 nov 2018

Socialtjänsten i Varberg anklagas för att ha ignorerat varningssignalerna: ”En rättsskandal”

 

Pappan placerades på ett hem tillsammans med sonen som han misstänks ha misshandlat – för att han skulle få bevisa sin oskuld.

Personalen slog larm om blåmärken på treåringens kropp. Pojken ska också ha berättat att pappan slagit honom.

Trots det har tingsrätten gett mannen vårdnaden – baserat på ett underlag från socialtjänsten som dömts ut som gravt missvisande.

– De kan ha begått tjänstefel och det är ett lagbrott, säger Ulrika Rogland, advokat och barnrättsexpert.

En komplex och långdragen vårdnadstvist i Varberg har med anklagelser om felaktiga beslut, partiska tjänstemän och ignorerade varningssignaler lett fram till att en man tills vidare fått ensam vårdnad om sin treåriga son – som han misstänks ha misshandlat.

Enligt en rad experter kan socialtjänstens agerande vara brottsligt. Flera personer med insyn i fallet är nu oroliga för den lilla pojkens säkerhet.

En av dem är Berit Nilsson. Hon har arbetat i många år som chef vid socialförvaltningen i olika kommuner. Hon har även varit ordförande för Riksförbundet för familjers rättigheter.

– Barnens bästa ska alltid vara högsta prioritet, men så är det inte alls i det här fallet, säger Berit Nilsson.

– Det här ärendet är det värsta jag har sett under hela min karriär. Jag kan inte se det som någonting annat än en rättsskandal.

Skulle bevisa sin oskuld

Tvisten mellan de två föräldrarna har pågått i nästan två år. I början av juli tog dock fallet en vändning som bedömare beskriver som anmärkningsvärd. Då fattade tingsrätten ett beslut som innebar att pappan tills vidare fick vårdnaden om pojken, och att de båda placerades på ett boende så att mannen skulle ”få möjlighet att bevisa sin oskuld till allt han blivit anklagad för”. Det har Dagens Nyheter tidigare rapporterat om.

I tingsrättens protokoll framkommer att mamman vid upprepade tillfällen anklagat sin före detta partner för misshandel av både henne och sonen. I samtliga ärenden utom två har dock förundersökningarna lagts ner.

”Utredarna vill genom att placera sonen och pappan på boendet visa mamma att vi tagit hennes anklagelser om misshandel på allvar. Vi kan inte med säkerhet säga vad som har förekommit, men menar att pappa har rätt att visa hur han är som förälder”, skriver socialtjänsten i sin motivering.

Åklagare har beslutat att väcka åtal mot mannen för ett fall av misshandel av sitt ex. Rättegången mot honom har genomförts, och dom väntas under de närmsta veckorna.

– Det man gör här är att man placerar barnet hos en misstänkt förövare, och samtidigt rycker man bort barnet från den person som varit den huvudsakliga vårdnadshavaren under större delen av livet. Det är katastrofalt, säger Berit Nilsson.

”Har tagit ställning”

Pappan och sonen vistades på boendet i nästan sju veckor. Under den perioden fick pojken endast träffa sin mamma vid några enstaka tillfällen.

I ett yttrande beskriver socialtjänsten mannens umgänge med sin son i mycket positiva ordalag.

”NN (pojkens namn, reds anm.) har en stabil grundstruktur i vardagen och får sina behov tillgodosedda inom samtliga behovsområden”, står det i utlåtandet.

Mot slutet av sommaren placerades pojken tillsammans med sin mamma på boendet. Detta för att socialtjänsten ville observera deras relation.

De var där i tio dagar. Omdömet från socialtjänsten blev kritiskt:

”Vardagen blir oförutsägbar och grundstrukturen är instabil. Mamma har svårt att strukturera upp dagarna och hon är intensiv och det är ständigt pågående parallella processer”.

Enligt Berit Nilsson väljer socialtjänsten i Varberg genomgående att lyfta fram pappans positiva sidor, samtidigt som mammans problem och svårigheter betonas.

– Man intar ett vuxenperspektiv och har från början tagit ställning för en av föräldrarna. Barnets bästa har helt och hållet glömts bort, säger hon.

Upptäckte blåmärken

I utlåtandet skriver socialtjänsten att det inte finns något som tyder på att sonen ”varit eller är utsatt för våld av pappa”.

Kommunen berör också mammans anklagelser:

”Utredarna bedömer att de tidigare lämnade uppgifterna inte är trovärdiga. Att hon under lång tid anmält och anklagat pappa för en mängd olika saker ser utredarna som mycket allvarligt.”

Påståendet att det inte finns några tecken på att sonen blivit utsatt för våld motsägs dock av socialtjänsten själva i samma yttrande. Vid ett av mammans besök på boendet hörde personalen sonen säga att han tycker att pappan är otäck. När mamman frågade om pappan slagit honom blev svaret ”mm”, enligt utlåtandet.

Mamman ringde då sitt juridiska ombud, och fick via henne kontakt med kommunens socialjour. De fattade dock beslutet att sonen skulle vara kvar på hemmet tillsammans med pappan. Mamman fick lämna boendet samma kväll.

Men det finns andra varningssignaler som socialtjänsten inte tagit med i utlåtandet. De tydligaste framkommer i daganteckningar från hemmet i samband med att pappan kom tillbaka med sonen efter att de tillbringat några dagar ensamma. Personal upptäckte då två blåmärken, ett ovanför höger knäskål och ett annat på vänster skinka. Pojken uppges då också flera gånger ha sagt att han blivit slagen av sin pappa. Detta nämns dock inte alls i underlaget som socialtjänsten lämnat in till tingsrätten. Uppgifterna återfinns i stället i en anmälan mot socialtjänsten, som lämnats in till Inspektionen för vård och omsorg.

Kan ha brutit mot lagen

Alla som arbetar inom socialtjänsten är enligt lag skyldiga att genast slå larm till socialnämnden om de misstänker att ett barn far illa. Nämnden ska i sin tur koppla in polisen, om det bedöms nödvändigt.

Att så inte har skett i det här fallet kan innebära att flera personer har gjort sig skyldiga till brott. Det menar Ulrika Rogland, advokat och barnrättsexpert.

– Om de inte har agerat utifrån de här misstankarna så kan de ha begått tjänstefel, som är ett lagbrott, säger hon.

Framtiden för den treåriga pojken är oviss. Varbergs tingsrätt har än så länge inte fattat något slutgiltigt beslut i vårdnadsfrågan. Socialtjänsten är dock tydliga i sin rekommendation till rätten.

”Utredarna bedömer att det är till pojkens bästa att pappa fortsätter ha ensam vårdnad om honom”, skriver de, och fortsätter:
”Om mamma söker hjälp och utvecklar sitt sätt att möta sonen kommer den utvecklingen bli tydlig för umgängesstödjarna. Skulle det ske kan ett självständigt umgänge för sonen och mamman vara positivt. Kan umgängesstödjarna inte se att det sker en positiv utveckling bör umgänget med mamma upphöra efter ett år”.

Bor hos pappan

Erland Linjer (M) är ordförande för socialnämnden i Varberg. Han anser inte att kommunen har agerat partiskt.

– Jag känner inte att socialförvaltningen har tagit ställning för den ena eller den andra. Men i det här väldigt olyckliga och känsliga ärendet har ett litet barn hamnat emellan, och det tycker jag är tråkigt. Därför är det viktigt att utreda båda vårdnadshavarna och se vem det är lämpligast att barnet är placerad hos.

Tills vidare bor pojken med sin pappa i dennes bostad. Sin mamma har han inte träffat på nästan två månader. Detta oroar den tidigare socialarbetaren Berit Nilsson.

– Han är i en väldigt utsatt situation och ingen utom pappan vet vad som händer med honom. Det är inte alls bra, säger hon.

Pappan förnekar anklagelserna som riktas mot honom. I övrigt har han dock via sitt ombud avböjt att kommentera ärendet.

Tingsrättens dom väntas falla innan årsskiftet.

Image-1

Socialnämndens ordförande, Erland Linjer (M)

LÄNKAR TILL SIDOR PÅ DENNA HEMSIDA & ÖVRIGA

 

ABOUT

 

AKTION #eftervåldet mot samhällsskadlig myndighetsutövning

 

KRITIK MÅLSÄTTNING OCH KRAV

 

EFTERVÅLD - DEFINITION

 

BEGREPPET EFTERVÅLD INFÖRLIVAT I DEN DEN OFFENTLIGA DISKURSEN

 

AKTION #eftervåldets UPPROP

 

RÖSTER FRÅN AKTION #eftervåldets UPPROP

 

UTSKICK TILL SOCIALUTSKOTTET

 

PRESENTATION AV #eftervåldets ÖVERGRIPANDE UPPLÄGG, KRITK,  FAKTA OCH KUNSKAPSUNDERLAG

 

ENKÄTSVAR från 16 föräldrar utsatta för DV / CA & EFTERVÅLD

 

IDEOLOGISK, POLITISK, EKONOMISK ANALYS

 

MYNDIGHETSUTÖVNING MED FALSK VARUDEKLARATION

 

1) Bristande kompetens att hantera komplext systemrelaterade problemställningar inom det humanvetenskapliga fältet

 

2) Bristande språklig precisering, avgränsning och stringens

 

3) Bristande omdöme i fråga om tillämpningen av gällande lag i Föräldrabalken och FN:s barnkonvention

 

FAKTA-OCH KUNSKAPSUNDERLAG

 

ANGELÄGEN FORSKNING OCH VETENSKAP SOM FÖRBIGÅS

 

SAMMANFATTNING AV MARIA KARLSSONS GRANSKNING AV DOMAR

 

Domar vari pappor gjort sig skyldiga till DV / AC

 

Domar vari mammor tros "påverka", "dra in barn i konflikten", inte kunna "samarbeta" pga att "ha fel inställning till pappan", etc

 

BRUTALISTEN MATS SJÖSTEN - BOSS ÖVER VÅRDNADSMÅL SEDAN 90-talet

 

DE STATLIGA VÅRDNADSUTEDNINGARNA

 

LANDETS FRÄMSTA EXPERT PÅ VÅRDNADSMÅL

 

AVSLÖJANDE GRANSKNING AV MATS SJÖSTENS DOM I VARBERGFALLET

 

Varbergsmålet:

 

MAILVÄXLING MED LAGMAN MATS SJÖSTEN OCH HOVRÄTTSASSESSOR KARIN LAMBERTZ

 

MATS SJÖSTEN OM FN:s BARNKONVENTION

 

KÖPTA S.K. UTREDARE / MEDLARE och VITTNESPSYKOLOGER MED FALSK VARUDEKLARATION

 

LENA HELLBLOM SJÖGRENS FALSKA RETORIK

 

Lobbar Familjerättssocionomernas Riksförbund för PA(S) i hemlighet?

 

Carolin Robsons hemställan till myndigheterna angående PA(S)-relaterad myndighetsutövning

 

PA(S)-MANUALEN

 

DEN 7-årige VICTORS FALL - ÄNNU ETT FALL MED LENA HELLBLOM SJÖGRENS INBLANDNING 

 

ARTIKLAR

 

1. Jenny Örns fall

2 .Föräldern Maria A:s fall publicerad i Aftonbladet 2017. 

3.Trebarnsmamman Lenas fall

4. Svea Hovrättsmålet med Thomas Bodström som mammans ombud

5. Vårdnadsmålet vid  Varbergs tingsätt och Mats Sjösten som domare

6) 12-årig suicidal pojke tvångsförflyttas till sin förövare

7) Fallet Anna och Elias

8) Den 7-årige Victors fall

Mammors rapporter i 16 enkätsvar

 

DEN 7-årige VICTORS FALL - ÄNNU ETT FALL MED LENA HELLBLOM SJÖGRENS INBLANDNING 

 

LINDAS BREV RILL SVERIGE

 

17 LÖGNER I SVT /  BO GÖRAN BODIN / BRÅNSTADS  "ATT RÄDDA ETT BARN", INKLUSIVE UNDANHÅLLANDE OCH SELEKTIVT URVAL AV FAKTA

 

SJÄLVBIOGRAFIER AV UTGIVNA AV FÖRÄLDRAR UTSATTA FÖR DV / CA & EFTERVÅLD

 

VERONICA AXELSSON - DET HÄNDER INTE MIG

 

___________________________________

 

ÖVRIGA HEMSIDOR:

 

JUSTITIEMORDET PÅ CARINA SÄLLBERG

 

ANALYS AV SVT / BODINS "ATT RÄDDA ETT BARN"

 

TONÅRSFLICKORNA SARA OCH LINDAS BERÄTTELSE

 

MAMMA-MANUALEN

LÄNKAR TILL SIDOR PÅ DENNA HEMSIDA & ÖVRIGA

 

ABOUT

 

AKTION #eftervåldet mot samhällsskadlig myndighetsutövning

 

KRITIK MÅLSÄTTNING OCH KRAV

 

EFTERVÅLD - DEFINITION

 

BEGREPPET EFTERVÅLD INFÖRLIVAT I DEN DEN OFFENTLIGA DISKURSEN

 

AKTION #eftervåldets UPPROP

 

RÖSTER FRÅN AKTION #eftervåldets UPPROP

 

UTSKICK TILL SOCIALUTSKOTTET

 

PRESENTATION AV #eftervåldets ÖVERGRIPANDE UPPLÄGG, KRITK,  FAKTA OCH KUNSKAPSUNDERLAG

 

ENKÄTSVAR från 16 föräldrar utsatta för DV / CA & EFTERVÅLD

 

IDEOLOGISK, POLITISK, EKONOMISK ANALYS

 

MYNDIGHETSUTÖVNING MED FALSK VARUDEKLARATION

 

1) Bristande kompetens att hantera komplext systemrelaterade problemställningar inom det humanvetenskapliga fältet

 

2) Bristande språklig precisering, avgränsning och stringens

 

3) Bristande omdöme i fråga om tillämpningen av gällande lag i Föräldrabalken och FN:s barnkonvention

 

FAKTA-OCH KUNSKAPSUNDERLAG

 

ANGELÄGEN FORSKNING OCH VETENSKAP SOM FÖRBIGÅS

 

SAMMANFATTNING AV MARIA KARLSSONS GRANSKNING AV DOMAR

 

Domar vari pappor gjort sig skyldiga till DV / AC

 

Domar vari mammor tros "påverka", "dra in barn i konflikten", inte kunna "samarbeta" pga att "ha fel inställning till pappan", etc

 

BRUTALISTEN MATS SJÖSTEN - BOSS ÖVER VÅRDNADSMÅL SEDAN 90-talet

 

DE STATLIGA VÅRDNADSUTEDNINGARNA

 

LANDETS FRÄMSTA EXPERT PÅ VÅRDNADSMÅL

 

AVSLÖJANDE GRANSKNING AV MATS SJÖSTENS DOM I VARBERGFALLET

 

Varbergsmålet:

 

MAILVÄXLING MED LAGMAN MATS SJÖSTEN OCH HOVRÄTTSASSESSOR KARIN LAMBERTZ

 

MATS SJÖSTEN OM FN:s BARNKONVENTION

 

KÖPTA S.K. UTREDARE / MEDLARE och VITTNESPSYKOLOGER MED FALSK VARUDEKLARATION

 

LENA HELLBLOM SJÖGRENS FALSKA RETORIK

 

Lobbar Familjerättssocionomernas Riksförbund för PA(S) i hemlighet?

 

Carolin Robsons hemställan till myndigheterna angående PA(S)-relaterad myndighetsutövning

 

PA(S)-MANUALEN

 

DEN 7-årige VICTORS FALL - ÄNNU ETT FALL MED LENA HELLBLOM SJÖGRENS INBLANDNING 

 

ARTIKLAR

 

1. Jenny Örns fall

2 .Föräldern Maria A:s fall publicerad i Aftonbladet 2017. 

3.Trebarnsmamman Lenas fall

4. Svea Hovrättsmålet med Thomas Bodström som mammans ombud

5. Vårdnadsmålet vid  Varbergs tingsätt och Mats Sjösten som domare

6) 12-årig suicidal pojke tvångsförflyttas till sin förövare

7) Fallet Anna och Elias

8) Den 7-årige Victors fall

Mammors rapporter i 16 enkätsvar

 

DEN 7-årige VICTORS FALL - ÄNNU ETT FALL MED LENA HELLBLOM SJÖGRENS INBLANDNING 

 

LINDAS BREV RILL SVERIGE

 

17 LÖGNER I SVT /  BO GÖRAN BODIN / BRÅNSTADS  "ATT RÄDDA ETT BARN", INKLUSIVE UNDANHÅLLANDE OCH SELEKTIVT URVAL AV FAKTA

 

SJÄLVBIOGRAFIER AV UTGIVNA AV FÖRÄLDRAR UTSATTA FÖR DV / CA & EFTERVÅLD

 

VERONICA AXELSSON - DET HÄNDER INTE MIG

 

___________________________________

 

ÖVRIGA HEMSIDOR:

 

JUSTITIEMORDET PÅ CARINA SÄLLBERG

 

ANALYS AV SVT / BODINS "ATT RÄDDA ETT BARN"

 

TONÅRSFLICKORNA SARA OCH LINDAS BERÄTTELSE

 

MAMMA-MANUALEN